Dag van het Fotoboek

De ‘Dag van het Fotoboek’, is een ontmoetingsplek voor fotografen, uitgevers, boekverkopers, verzamelaars en liefhebbers van het fotoboek. Het evenement biedt een inspirerend programma met een boekenmarkt, meerdere presentaties en een werktafel.

Boekenmarkt: inspiratie en verbinding
Op de fotoboekenmarkt kun je bladeren door (soms zeldzame) uitgaven, boeken kopen en is er ruimte om in gesprek te gaan met uitgevers, andere makers van fotoboeken en verzamelaars.

Boeiende presentaties: de kunst van het maken van een fotoboek
Het maken van een fotoboek is geen eenvoudige opgave: het is een creatief proces vol uitdagingen, van de eerste selectie van beelden tot de uiteindelijke promotie en verkoop.

Fotografe Mariet Dingemans vertelt in haar presentatie over het intensieve proces achter haar prijswinnende boek One Shower a Week. Ze toont beelden uit haar boek, deelt ervaringen en geeft praktische tips voor fotografen die hun eigen boek willen realiseren.

Vormgever Yorick de Vries en fotografe Maria Dabrowski nemen je mee in hun presentatie over de feitelijke stappen en de te maken keuzes in het maakproces. Waarom kies je een uitgever en wat is de relatie tussen uitgever en fotograaf in het maak- en verkoopproces? Tijdens de presentatie delen beide de ervaringen rondom het maakproces van het fotoboek SYNC van Maria Dabrowski.

Aan de slag aan de werktafel
Aan de werktafel ‘Vertel jouw verhaal’ leer je alles over opbouw van een visueel verhaal en kun je oefenen met het selecteren van foto’s en deze te ordenen tot een krachtig geheel.

De ruiltafel, daar word je blij van
Ruilen is niet huilen. Juist niet. Aan de ruiltafel krijgen fotografen de mogelijkheid om fotoboeken uit de eigen collectie te ruilen met andere liefhebbers.

Het evenement stimuleert niet alleen inspiratie, maar biedt ook kansen voor nieuwe samenwerkingen binnen de wereld van fotografie.

De toegang is gratis, voor de lezingen wordt een kleine bijdrage (5 euro) gevraagd.